Wilt u kleiner gaan wonen? De werkwijze verandert per 1 juni

Woensdag 26 mei 2021
Huurt u een grote woning van ons en wilt u kleiner gaan wonen? Dan krijgt u al voorrang. Naast voorrang krijgt u vanaf 1 december 2019 misschien ook wel een aantrekkelijke regeling voor uw nieuwe huurprijs. Lees hieronder waarom dit zo is.
 
De woningmarkt in de regio Utrecht zit op slot. De gemiddelde inschrijfduur is bijna tien jaar. Dit komt voor een deel doordat er te weinig doorstroming is. Dat wil zeggen, huurders van een sociale huurwoning verhuizen niet snel en niet vaak. Hierdoor hebben ook starters minder kans op een woning.
 
Bent u een tevreden huurder, dan willen we dat graag zo houden. U hoeft absoluut niet te verhuizen. Maar er zijn ook huurders die misschien wel willen verhuizen, maar dit niet doen. Soms uit angst voor een hogere huur. Om deze huurders een handje te helpen hebben de woningcorporaties in de regio Utrecht onderling afgesproken om een aantrekkelijke regeling voor de nieuwe huurprijs aan te bieden wanneer zij kleiner gaan wonen. Uw nieuwe netto huurprijs wordt nooit meer dan € 50 hoger dan wat u nu betaalt aan netto huur.
 
Alle corporaties in de regio doen mee. Dus de afspraak geldt ook als u naar een andere corporatie verhuist.

Wat verandert er met ingang van 1 juni 2021?
Werkwijze en voorwaarden
Om voorrang aan te vragen stuurt u een e-mail naar info@wscothen.nl .nl. U hoeft alleen maar uw naam en adres door te geven. Vermeld in het onderwerp ‘4 kamer woning’ . Bellen mag ook, via 0343 – 563111. Wij controleren uw recht op voorrang en registreren dit in het systeem van WoningNet. U ontvangt hiervan een bevestiging, of een afwijzing als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Hieronder leest u wanneer u recht heeft op voorrang:
  • u huurt een sociale huurwoning met minimaal vier kamers én
  • u staat ingeschreven bij WoningNet regio Utrecht én
  • u zoekt een woning met maximaal drie kamers via WoningNet regio Utrecht én
  • uw huidige sociale huurwoning komt na uw verhuizing vrij (er blijft dus niemand wonen).
Als u nog geen inschrijving bij WoningNet hebt, regel dit dan meteen via deze link.

Planning
Per 1 juni start de nieuwe werkwijze. Het is belangrijk dat u vóór die tijd uw voorrang aanvraagt. Zo voorkomt u dat u een woning misloopt.
Kijk voor meer informatie over Van Groot naar Beter op de website van WoningNet regio Utrecht.